Blog firmowy
PESTO SZPINAKOWE
776
0
Nasza dzisiejsza propozycja dla Was, nada się idealnie jako dodatek do makaronu lub po prostu jako dip do serowych paluszków, lub krakersów. Jest to dodatek, który sprawdzi się na karnawałowych imprezach. Smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i zimno, więc możliwości jego wykorzystania jest wiele. Spróbujcie sami.
Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
½ szklanki prażonych orzechów nerkowca
3 ząbki czosnku
Sok z połowy cytryny
60 gramów parmezanu
80 ml oliwy z oliwek
Sól do smaku
Kilka rozdrobnionych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Szpinak podsmażcie razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 2 łyżkach oleju. Odstawcie do ostudzenia. Następnie masę wrzućcie do malaksera, dodajcie prażone orzechy nerkowca, parmezan, oliwę z oliwek i sól do smaku. Miksujcie, aż uzyskacie gładką i jednolitą konsystencję. Przed podaniem posypcie odrobiną orzechów włoskich.
Smacznego :)
Komentarze 0