PROSTE DROŻDŻÓWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MALINAMI

0


Zamiast kupować w cukierni, spróbujcie zrobić pyszne i szybkie drożdżówki z ciasta francuskiego w domu. Naprawdę nie zajmie Wam to wiele czasu, a wierzcie nam, że takie przygotowane własnoręcznie na pewno będą smakowały znacznie lepiej. Dacie się namówić i zrobicie je razem z nami?

Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
2 opakowania malin Poltino
1 szklanka cukru
2 łyżki cukru do posypania

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty o boku 3 na 3 cm. Co drugi kwadrat ponacinać na środku w kilku miejscach na odcinku około 1 cm.
Maliny wrzucić do garnka i dodać 2 łyżki wody oraz cukier. Gotować, co jakiś czas mieszając, aż powstanie dżem. Na niepocięte kwadraty ciasta francuskiego wyłożyć po porcji dżemu. Na wierzch położyć kawałek ciasta francuskiego ze wzorkiem i docisnąć boki. Każdą drożdżówkę posypać odrobiną cukru. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około 15 minut. Pyszne drożdżówki gotowe.
Smacznego!
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background