PULPETY Z BURACZKÓW

0


Według specjalistów im bardziej kolorowy talerz z jedzeniem, tym większą czerpiemy przyjemność z konsumpcji. Dlatego dzisiaj przygotowaliśmy dla Was pulpeciki, które maja tak intensywny fioletowy kolor, że wprost pożera się je wzrokiem. Wszystko za sprawą naszych pysznych, Polskich buraczków. Uwielbiamy ich używać, bo to zdrowe warzywo, a dzięki temu, że pozyskujemy je tylko od Polskich dostawców mamy gwarancję, że dostarczamy Wam najlepszy produkt. Jeśli więc, tak jak my kochacie buraczki, to ten przepis będzie dla Was idealny.

Składniki:
1 opakowanie buraczków puree Poltino
300 gramów batatów
4 łyżki gotowanej komosy ryżowej
1 łyżka poszatkowanego cząbru
1 łyżka poszatkowanego tymianku
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
Pół łyżeczki słodkiej papryki
6 łyżek mąki gryczanej
1 jajko
Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Bataty upiec w piekarniku. Buraczki rozmrozić.

Upieczone bataty włożyć do miski wraz z buraczkami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić masę. Następnie formować z niej pulpeciki.

Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 – 25 minut.

Smacznego :)

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background