Blog firmowy
PYSZNA SAŁATKA Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KASZĄ
406
0
Czasem w ciągu dnia mamy ochotę coś zjeść, ale jednocześnie nie chcemy, żeby było to coś ciężkostrawnego. Właśnie w takie dni z pomocą przyjdzie Wam nasz dzisiejszy przepis na lekki i pełen smaku makaron z zielonym groszkiem i pesto. Na pewno się w nim zakochacie i często będzie gościł w Waszym menu. Sprawdźcie przepis już dzisiaj.
Składniki:
300 gramów kaszy jęczmiennej
1 opakowanie fasolki zielonej Poltino
Sok z 1 cytryny
Pół pęczka koperku
Sól
Pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do kaszy. Dodać drobno posiekany koperek, sok z 1 cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Smacznego!
Komentarze 0