PYSZNA SAŁATKA Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KASZĄ

0


Czasem w ciągu dnia mamy ochotę coś zjeść, ale jednocześnie nie chcemy, żeby było to coś ciężkostrawnego. Właśnie w takie dni z pomocą przyjdzie Wam nasz dzisiejszy przepis na lekki i pełen smaku makaron z zielonym groszkiem i pesto. Na pewno się w nim zakochacie i często będzie gościł w Waszym menu. Sprawdźcie przepis już dzisiaj.

Składniki:

300 gramów kaszy jęczmiennej
1 opakowanie fasolki zielonej Poltino
Sok z 1 cytryny
Pół pęczka koperku
Sól
Pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do kaszy. Dodać drobno posiekany koperek, sok z 1 cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Smacznego!

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background