RACUCHY Z KALAFIORA

0
Jeśli racuchy kojarzą Wam się z czymś słodkim, to dobrze. I nie, nie oszaleliśmy, że podajemy kalafiora na słodko. Wierzcie nam idealnie się on sprawdza, również w tym połączeniu. Ogólnie warto eksperymentować z warzywami na słodko. Możecie odkryć całkiem nowe smaki, które sprawią, że Wasze dania będą wyjątkowe.
Składniki:
1 opakowanie kalafiora Poltino
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki kukurydzianej
2 łyżeczki miodu
szczypta soli

Przygotowanie:
Kalafior ugotować. Następnie odcedzić i ostudzić. Wrzucić do miski, dodać mleko oraz miód. Całość zblendować. Na koniec dodać mąkę kukurydzianą i szczyptę soli. Wymieszać. Z masy wlewać na patelnie chochelką odrobinę ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z każdej strony.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background