ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WIŚNIAMI

0


Czy jest tutaj ktoś, kto nie przepada za rożkami z ciasta francuskiego? Naszym zdaniem nie. Najczęściej są one wypełnione nadzieniem jabłkowym. My jednak nieco zaszaleliśmy i przygotowaliśmy je z naszymi pysznymi wiśniami. Przygotujecie je niezwykle szybko, a na pewno ucieszą swoim smakiem wielu domowników czy Waszych przyjaciół.

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie mrożonych wiśni Poltino
1 szklanka wody
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki miodu
2 żółtka
2 łyżki cukru

Przygotowanie:
Do rondelka wrzucić mrożone owoce i zlać je wodą. Doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać mąkę i miód. Cały czas mieszając, poczekać, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ostudzić. 
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty. Na środek każdego kwadratu wyłożyć masę wiśniową. Zawinąć ciasto w trójkąt i zagnieść brzegi. Każdy rożek wysmarować żółtkiem i obsypać cukrem. Gotowe rożki wyłożyć na blachę na której ułożyliście papier do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.  
Smacznego

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background