Blog firmowy
RYŻ ZE SZPINAKIEM I ZIOŁAMI
624
0
Czasem chciałoby się zjeść coś dobrego, ale nie mamy zbytnio dużo czasu na przygotowania. Dlatego dzisiaj postanowiliśmy zaserwować Wam przepis na danie, które zrobicie szybko i będzie smakowało wybornie. Dodatkowo jest lekkie i zdrowe. Więc jak widzicie same plusy. No to zaczynamy.
Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino1 opakowanie ryżu
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 mała marchewka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Ryż ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.Na patelni rozgrzejcie 2 łyżki oleju i podsmażcie na złoty kolor pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulę. Następnie dodajcie, również pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Wrzućcie szpinak i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Smażcie całość około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Róbcie to na wolnym ogniu.
Na koniec wymieszajcie szpinak z ugotowanym ryżem i gotowe.
Smacznego
Komentarze 0