Blog firmowy
SAŁATKA Z BULGERM, KUKURYDZĄ I ZIELONYM GROSZKIEM
1245
0
Na koniec wakacji, zróbcie sobie lekką i pełną koloru sałatkę. Przywoła ona miłe wspomnienia z wakacji i mile zaskoczy Was smakiem. Kto ma ochotę spróbować?
Składniki:
200 gramów kaszy bulgur
1 mała czerwona cebula
Pół szklanki zielonego groszku Poltino
Pół szklanki kukurydzy
Pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki oleju rydzowego
Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
Przygotowanie:
Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie odstaw do ostudzenia. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ugotowanej, ostudzonej kaszy. Zielony groszek zalej wrzątkiem i odczekaj około 2 minuty następnie wrzuć go razem z kukurydzą oraz dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Całość polej oliwą z oliwek oraz sokiem z pomarańczy. Wymieszaj i gotowe. Smacznego :)
Komentarze 0