Blog firmowy
SZPINAKOWE RISOTTO
1633
0
Risotto ze szpinakiem
Kremowe i aksamitne, takie jest nasze risotto ze szpinakiem. Dzięki dodatkowi w postaci mascarpone jest wręcz przepyszne. Idealnie nadaje się na pełen mocy obiad. Jeśli więc trenujesz, to nasza dzisiejsza propozycja jest właśnie dla Ciebie. Nie czekaj i przygotuj to proste i bardzo smaczne danie w swoim domu. Gwarantujemy zadowolenie wszystkich domowników! :)Składniki:
200 gram mrożonego szpinaku Poltino2 szklanki ryżu arborio
3 szklanki bulionu
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka mascarpone
2 ząbki czosnku
1 cebula
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. W garnku rozpuść masło klarowane. Wrzuć cebulę i smaż do momentu, aż zrobi się szklista. Następnie dodaj czosnek i smaż wszystko razem przez około 1 minutę.W kolejnym kroku dodaj ryż i smaż razem całość przez około 2 minuty. Następnie dorzuć szpinak i zalej wszystko bulionem. Wymieszaj i postaw całość na małym ogniu pod przykryciem. Gotuj do momentu, aż ryż wchłonie cały bulion, co jakiś czas mieszając.
Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj łyżkę mascarpone i wymieszaj.
Smakowite risotto ze szpinakiem jest gotowe.
Smacznego!
Komentarze 0