SZPINAKOWE RISOTTO

0

Risotto ze szpinakiem

Kremowe i aksamitne, takie jest nasze risotto ze szpinakiem. Dzięki dodatkowi w postaci mascarpone jest wręcz przepyszne. Idealnie nadaje się na pełen mocy obiad. Jeśli więc trenujesz, to nasza dzisiejsza propozycja jest właśnie dla Ciebie. Nie czekaj i przygotuj to proste i bardzo smaczne danie w swoim domu. Gwarantujemy zadowolenie wszystkich domowników! :)
 

Składniki:

200 gram mrożonego szpinaku Poltino
2 szklanki ryżu arborio
3 szklanki bulionu
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka mascarpone
2 ząbki czosnku
1 cebula
 

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. W garnku rozpuść masło klarowane. Wrzuć cebulę i smaż do momentu, aż zrobi się szklista. Następnie dodaj czosnek i smaż wszystko razem przez około 1 minutę.

W kolejnym kroku dodaj ryż i smaż razem całość przez około 2 minuty. Następnie dorzuć szpinak i zalej wszystko bulionem. Wymieszaj i postaw całość na małym ogniu pod przykryciem. Gotuj do momentu, aż ryż wchłonie cały bulion, co jakiś czas mieszając.

Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj łyżkę mascarpone i wymieszaj.

Smakowite risotto ze szpinakiem jest gotowe.

Smacznego!
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background