DLACZEGO WARTO UŻYWAĆ MROŻONEK

0


Jak już wiecie, sierpień jest miesiącem, kiedy całą nasza komunikację przejęła Agata z bloga „Kulinarne Przygody Gatity”. Agata współpracuje z nami już ponad 2 lata i w tym czasie, miała okazję bardzo dobrze poznać nasze produkty. Poprosiliśmy ją więc, żeby opowiedziała nam dlaczego warto używać w kuchni mrożonych produktów i jakie jej zdaniem mity na temat mrożonek są nieprawdziwe. Oto co nam powiedziała.

Według Agaty, są takie potrawy, jak np. pierogi czy torty w których użycie mrożonych warzyw czy owoców, gwarantuje lepszy efekt końcowy. Ze swoich kulinarnych eksperymentów z naszymi produktami, zapamiętała, że mrożone owoce użyte do pierogów zachowują swój kształt, nawet po ugotowaniu czy pieczeniu. Jednocześnie zwróciła nam też uwagę, że dodane do ciasta i obtoczone uprzednio w mące, nie opadają na dno ciasta, tak jak to często ma miejsce przy użyciu świeżych produktów. My dodamy od siebie, że mrożone owoce czy warzywa zachowują też swoje właściwości, a samo mrożenie jest najlepszą metoda konserwowania.
 
To co Agata ceni też w naszych produktach, to fakt, że nie zawierają żadnych konserwantów, a po ugotowaniu zachowują swój wspaniały kolor. Powiedzieliśmy jej, że jest to zasługa blanszowania, któremu poddawane są warzywa i owoce przed zamrożeniem. Proces ten, zresztą miała okazję obserwować podczas wizyty w naszym zakładzie. Jeśli jesteście ciekawi jak wspomina tą wizytę, to całą relację, możecie przeczytać tutaj (link do wpisu z relacją).

Ostatnią rzeczą na jaką zwróciła nam uwagę, to fakt, że mrożonki to po prostu wygodny sposób na szybkie przygotowanie obiadu. Agata mówi, że jeśli ma ochotę na kalafior czy brokuły, to nie musi ich obierać i rozdzielać, tylko po prostu sięga do zamrażalnika i zaczyna przygotowanie obiadu, nie tracąc czasu na zbędne czynności. To właśnie jest siła mrożonych warzyw, owoców czy gotowych mieszanek warzywnych. Można je łatwo i szybko przygotować, są naturalne, nie zawierają sztucznych dodatków ani konserwantów. Podczas naszej współpracy padało wiele pytań ze strony Agaty i zawsze odpowiadaliśmy na nie szczerze. Dlatego z przyjemnością możemy powiedzieć, że jeśli macie jakieś pytania o mrożonki i to jak je używać, to spokojnie możecie napisać również do Agaty, bo na pewno wie o nich już wszystko. Zachęcamy do tego serdecznie.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background