IDZIE NOWE

0


Cały czas myślimy o nowych produktach, które sprawią, że Wasze kulinarne eksperymenty będą jeszcze smaczniejsze. W ostatnim czasie do rodziny naszych produktów dołączyły dwie nowości. Pierwsza to pyszne i delikatne mini marchewki, a druga to mieszanka do przygotowania leczo. Obydwa produkty przygotowaliśmy dla Was z produktów od polskich dostawców. Każdy może mieć wiele zastosowań. Dzisiaj chcieliśmy się kilkoma takimi pomysłami z Wami podzielić.

Leczo doda pikanterii.
To już prawie nasza narodowa potrawa. Często zapominamy, że oryginalne leczo pochodzi z kuchni węgierskiej. Ogólnie jest ono znane również w Czechach, Słowacji oraz Austrii. Jada się je tam równie chętnie jak u nas czy właśnie na Węgrzech. W swoim podstawowym składzie leczo to przede wszystkim cukinia, papryka oraz pomidory. Warzywa odgrywają w nim największą rolę, a całość dopełnia ostry sos. Węgrzy chętnie dodają do niego również pieczarki. Nasza mieszanka idealnie nadaje się więc do przygotowania oryginalnego przepisu. Zachęcamy Was jednak do eksperymentów. Będzie świetnie smakowała z dodatkiem podsmażonego boczku czy ostrej kiełbasy w stylu chorizo. Poza tym same warzywa mogą też być bazą do wszelkiego rodzaju gulaszy z kuchni meksykańskiej czy hiszpańskiej. Wystarczy tylko dobrać odpowiednie przyprawy i można dowolnie się bawić smakiem. Jedno jednak pozostaje pewne, wszystkie dania przygotujecie szybko, bo macie już pokrojone i odpowiednio dobrane warzywa w jednej paczce. Naszym zdaniem, bardzo to ułatwia prace w kuchni.

Lekka i delikatna pomarańczowa radość.
Druga z naszych nowości będzie idealnie nadawała się dla młodszych odbiorców. Jeśli macie problem z przemyceniem swoim pociechom odrobiny warzyw w posiłkach, to ta propozycja będzie się do tego nadawała idealnie. Sami nie wiemy czemu, ale dzieci po prostu uwielbiają marchewki w tej mini wersji. Wiemy, co piszemy, testy zostały przeprowadzone. Jednak co można z nich przygotować, bo przecież takie bez niczego na pewno najmłodszych nie przekonają? Przede wszystkim polecamy Wam lekko je podsmażyć na masełku z dodatkiem miodu oraz tymianku. Pięknie się wtedy skarmelizują i będą wprost rozpuszczać się w ustach. Taki dodatek do obiadu, będzie jak znalazła dla najmłodszych, poza smakiem nie obciąży on tez ich małych brzuszków. Taka wersja marchewki będzie też idealna do przygotowania z niej wszelkiego rodzaju musów dla maluchów. Można ją ugotować i zmiksować z dynią, pomarańczami czy choćby brokułem. Powstaną pyszne kremy, które szybko znikną ze słoiczków. Nasz ostatni pomysł to również marynowanie tego typu marchewek. Dzięki niewielkiej formie zmieszczą się do nawet małych słoików. Możecie się bawić smakiem i np. marynować je z sokiem pomarańczowym lub po prostu z dużą ilością kopru. Smak będzie wspaniały. Gwarantujemy.

Jakkolwiek nie podejdziecie do tematu, jedno jest pewne warto przetestować te nasze pyszne nowości. Do czego serdecznie Was zachęcamy.
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background