JAJECZNE BABECZKI ŚNIADANIOWE ZE SZPINAKIEM

0


Zamiast na śniadanie jeść pieczywo, możecie przygotować pyszne, lekkie i puszyste babeczki śniadaniowe z jajek z dodatkiem naszego pysznego szpinaku. Będą one idealnym i pełnowartościowym daniem dla całej Waszej rodziny. Zapraszamy po przepis.

Składniki:
10 jajek
1 żółta papryka
6 kostek szpinaku rozdrobnionego Poltino
garść pomidorków koktajlowych
6 plasterków boczku
1 łyżeczka wędzonej mielonej słodkiej papryki
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz

Przygotowanie:
Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Tak samo postąpić z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi. W misce zmiksować jajka i dodać pokrojone warzywa oraz rozmrożony szpinak. Doprawić całość tymiankiem, oregano, wędzoną słodką papryką oraz solą i pieprzem. Wszystko razem porządnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wlewać do kokilek na babeczki i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut.
Smacznego



 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background