KLOPSY MIĘSNE W SOSIE POMIDOROWYM

0


Proste i szybkie obiady, to coś, co uwielbiamy. Dlatego dzisiaj idziemy na łatwiznę i podpowiemy Wam, jak szybko możecie cieszyć się smakiem klopsów mięsnych w sosie pomidorowym. A wszystko za sprawą naszej gotowej zupy krem z pomidorów. Wpadliśmy na pomysł, że przecież może ona posłużyć jako pyszny sos do pulpetów. Prawda, że zaskakujące/ ? A jednak sprawdziliśmy to i naprawdę jest smacznie. Spróbujcie sami.

Składniki:
500 gramów mięsa mielonego
2 opakowania zupy krem Poltino
2 kajzerki namoczone w mleku
1 jajko
1 cebula
2 ząbki czosnku
Pół pęczka natki pietruszki
Bułka tarta
Mąką do obtoczenia
Sól
Pieprz
1,5 litra wody

Przygotowanie:
Wodę postawić na gazie i zagotować.

Mięso mielone wymieszać z odciśniętymi z mleka kajzerkami, jajkiem, pokrojoną drobniutko cebula, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i poszatkowaną natką pietruszki. Wymieszać i dodać bułki tartej tyle, żeby uzyskać zwartą konsystencję. Dodać sól i pieprz do smaku. Z wyrobionego mięsa formować kuleczki i obtaczać je w mące. Następnie wrzucić do gotującej się wody i gotować około 4 – 5 minut.

W oddzielnym garnku ugotować zupy krem Poltino, według instrukcji na opakowaniu. Wrzucić ugotowane pulpety i gotować razem jeszcze około 4 minut, co jakiś czas mieszając.

Smacznego :)
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background