LODY SZPINAKOWE Z AWOKADO I MIĘTĄ

0


Zielone lody, najczęściej kojarzą się z mięta. My też jej użyliśmy do naszych, jednak piękny kolor uzyskaliśmy również dzięki szpinakowi i awokado. To nieco inna propozycja lodów i nie każdemu może przypaść do smaku. Jednak warto jej ich spróbować, chociażby po to, żeby wyrobić sobie opinię. Naszym zdaniem, mogą one być idealnym sposobem na przemycenie szpinaku i awokado naszym najmłodszym. Bo przecież to lody, a jak wiadomo, dzieci za nimi przepadają. Spróbujcie ich razem z nami i dajcie znać, czy Wam zasmakują.

Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
500 ml śmietanki 30%
2 owoce awokado
4 łyżeczki miodu
Sok z połowy pomarańczy
Pół pęczka poszatkowanej świeżej mięty
3 łyżeczki cukru pudru

Przygotowanie:
Obierz awokado i pokrój w kostkę. Wrzuć do misy blendera i dodaj lekko rozmrożony szpinak oraz sok z pomarańcz, miętę i miód. Całość blenduj na jednolitą masę.
Śmietankę wlej do misy miksera i zacznij miksować na wolnych obrotach. Po 3 minutach wsyp cukier puder i zwiększ moc miksera do maksimum. Ubijaj jeszcze 4 minuty. Następnie wymieszaj z masą szpinakowo – miętową i przełóż do kubełka na lody. Wstaw do zamrażalnika. Przez pierwsze 3 godziny, wyciągaj masę co godzinę i miksuje przez 2 minuty. Potem zostaw masę na noc w zamrażalniku na noc. Następnego dnia, pyszne lody są gotowe.
Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background