PASTA DYNIOWA NA SŁODKO DO KANAPEK

1


Sezon dyniowy trwa w najlepsze. Dlatego postanowiliśmy podzielić się z Wami naszym sekretnym przepisem na pastę z dyni, jednak tym razem w wersji na słodko. Idealnie zastąpi wszelkiego rodzaju czekoladowe smarowidła i sprawi, że Wasze dzieci przekonają się do warzyw. Spróbujecie?

Składniki:
2 opakowania dyni Poltino
1 łyżka cynamonu
3 łyżki cukru pudru
200 gramów serka mascarpone

Przygotowanie:
Dynię wyjąć z opakowania i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. Wrzucić do blendera, dodać cukier, serek mascarpone i cynamon. Zblednować na jednolita masę. Przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Masa na kanapki gotowa.
Smacznego
 

Komentarze 1

Doskonały przepis! Idealnie nadaje się do podjadania w zimne Październikowe dni.
Anna
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background