PAVLOVA Z MALINAMI

0


Beza, krem i malinki. Czy może być lepsze połączenie? Oczywiście wiemy, że to mocno kaloryczny deserek, jednak raz na jakiś czas można nieco zgrzeszyć i cieszyć się smakiem tego pysznego połączenia słodkiego z nieco kwaśnym smakiem malin. No, to jak, skusicie się na kawałek?

Składniki:
1 opakowanie malin Poltino
6 białek
Sól
300 gramów cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
250 gramów sera mascarpone
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
400 ml śmietany 30%

Przygotowanie:
Białka należy ubić z cukrem, szczyptą soli i sokiem cytrynowym. Pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną. Bezę wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Nadać jej kształt okręgu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i od razu zmniejszyć temperaturę do 150°C. Piec 90 minut. Bezę ostudź w wyłączonym piekarniku. 
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z mascarpone i malinami. Krem wyłożyć na wystudzony bezowy spód.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background