TORT NA BIAŁO Z MALINAMI

0


Czasem potrzebny jest tort na szybko, a to co możemy znaleźć w cukierni zupełnie nas nie przekonuje. Wtedy warto skorzystać z naszego dzisiejszego przepisu i zrobić pyszny biały tort z dodatkiem malin, które przełamią nieco słodycz. Sami zobaczcie jak pięknie się prezentuje i jak szybko możecie go zrobić w domu.

Składniki:
1 opakowanie gotowego biszkoptu
1 opakowanie malin Poltino
300 gramów serka mascarpone
2 łyżki miodu
150 gramów serka waniliowego
2 tabliczki białej czekolady
100 ml likieru malinowego

Przygotowanie:
Biszkopt przekroić na 3 równe części. W misce zmiksować serek mascarpone z serkiem waniliowym oraz bardzo drobno posiekaną jedną białą czekoladą i miodem. Wierzch każdego płatu biszkoptu nasączyć lekko likierem malinowym. Do masy mascarpone dodać maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Na pierwszy płat biszkoptu nałożyć masę z serka i malin, przykryć kolejnym płatem i znów wysmarować jego wierzch masą. Nakryć ostatnią warstwą. Wierzch polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, drugą tabliczką czekolady. Wierzch udekorować malinami według gustu.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background