Blog firmowy
WIELKANOCNE JAJKA NA ZIELONO
663
0
Wielkanoc, to zdecydowanie święta podczas których na stole króluje kolor. Naszym dzisiejszym przepisem zdecydowanie chcemy wpisać się w ten trend. Do tego celu wykorzystaliśmy nasz pyszny i intensywnie zielony szpinak. Jeśli zdecydujecie się na ich przygotowanie, to obiecujemy, że szybko znikną z talerza, a Wasi domownicy będą zachwyceni ich delikatnym smakiem.
Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
2 cebule dymki
2 łyżki masła
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
10 jajek
2 łyżki majonezu
Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotujcie na twardo. Następnie obierzcie i przekrójcie na pół. Żółtka wrzućcie do misy blendera.
Cebule pokrójcie w drobniutką kosteczkę i zeszklijcie na roztopionym na patelni maśle. Dodajcie szpinak i smażcie przez około 5 minut. Co jakiś czas mieszając. Następnie zdejmijcie z ognia i odstawcie do ostudzenia.
Chłodny szpinak dodajcie do żółtek, wsypcie słodką paprykę i szczypiorek. Blendujcie do momentu, aż uzyskacie konsystencję kremu. Dodajcie majonez i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie.
Gotowe nadzienie przełóżcie do rękawa cukierniczego i nadziewajcie połówki jajek.
Przed podaniem, możecie przyozdobić listkami szpinaku lub innej zieleniny.
Smacznego :)
Komentarze 0