WIELKANOCNE JAJKA NA ZIELONO

0


Wielkanoc, to zdecydowanie święta podczas których na stole króluje kolor. Naszym dzisiejszym przepisem zdecydowanie chcemy wpisać się w ten trend. Do tego celu wykorzystaliśmy nasz pyszny i intensywnie zielony szpinak. Jeśli zdecydujecie się na ich przygotowanie, to obiecujemy, że szybko znikną z talerza, a Wasi domownicy będą zachwyceni ich delikatnym smakiem.

Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
2 cebule dymki
2 łyżki masła
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
10 jajek
2 łyżki majonezu
Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Jajka ugotujcie na twardo. Następnie obierzcie i przekrójcie na pół. Żółtka wrzućcie do misy blendera.

Cebule pokrójcie w drobniutką kosteczkę i zeszklijcie na roztopionym na patelni maśle. Dodajcie szpinak i smażcie przez około 5 minut. Co jakiś czas mieszając. Następnie zdejmijcie z ognia i odstawcie do ostudzenia.

Chłodny szpinak dodajcie do żółtek, wsypcie słodką paprykę i szczypiorek. Blendujcie do momentu, aż uzyskacie konsystencję kremu. Dodajcie majonez i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie.

Gotowe nadzienie przełóżcie do rękawa cukierniczego i nadziewajcie połówki jajek.

Przed podaniem, możecie przyozdobić listkami szpinaku lub innej zieleniny.

Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background