WIELOOWOCOWE CIASTO RYŻOWE

0


Jeśli lubicie połączenie smaków wielu owoców, to dzisiaj mamy dla Was idealne ciasto. Jako podstawę jego przygotowania użyliśmy naszej pysznej mieszanki kompotowej, która jest kompozycją wielu owoców i sprawdzi się wspaniale do przygotowania ciast, strucli czy jako wierzch do serników na zimno. Koniecznie dajcie jej szansę i upieczcie coś pysznego.

Składniki:
¾ szklanki ryżu
Pół litra mleka
Pół litra wody
¾ szklanki cukru
100 gramów masła
3 łyżki mąki
3 jajka
1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino

Przygotowanie:

Ryż wrzućcie do miski z mlekiem i wodą. Dodajcie pół szklanki cukru i masło. Gotujcie około 25 minut, co jakiś czas mieszając, żeby składniki idealnie się rozpuściły i połączyły. Po ugotowaniu odstawcie na godzinę do ostudzenia.
Jajka utrzyjcie z mąką i dodajcie do przestudzonego ryżu. Wsypcie mieszankę kompotową. Wymieszajcie i przełóżcie do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Pieczcie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około godzinę.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background