ZUPA JAGODOWA NA OCHŁODĘ

0


W zimnych zupach mistrzami są Hiszpanie. Jednak my też nie pozostaniemy im dłużni i przygotujemy coś na upalne dni. Tym razem stawiamy na jagody. Oczywiście większości z Was zupa jagodowa będzie się kojarzyć z przedszkolem i wodną zupą z kluseczkami. My mamy coś znacznie lepszego. Nasza propozycja jest gęsta, aromatyczna i naprawdę mocno orzeźwiająca. Jeśli więc szukacie przepisu idealnego na letnie dni, to trafiliście idealnie. Koniecznie go spróbujcie.

Składniki:
2 opakowania jagód Poltino
500 ml śmietany kremówki
2 łyżki miodu
Garść świeżej mięty
Szczypta soli
Łyżeczka koncentratu malinowego
Szczypta pieprzu

Przygotowanie:
Jagody wrzucić do misy blendera i zalać je śmietanką kremówką. Dodać miód, świeżą mięte oraz koncentrat malinowy, sól i pieprz. Całość dokładnie zblendować. Nasza zupa jest gotowa. Pozostaje tylko rozlać ją do miseczek.

Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background