ZUPA KREM Z BROKUŁAMI I WASABI

0


Na koniec miesiąca przygotowaliśmy dla Was pyszna zupę krem z naszym brokułem. Nie jest to jednak zwykła zupa, bo zawiera w sobie mały twist smakowy. Inspirację znaleźliśmy w kuchni japońskiej i bardzo miło się zaskoczyliśmy smakiem, jaki udało nam się uzyskać. Tak więc, jeśli lubicie nieco ostrzejsze i nie oczywiste smaki, to nasze dzisiejsze danie będzie dla Was jak znalazł. Spróbujecie?

Składniki:
1 opakowanie brokułów Poltino
1 litr bulionu warzywnego
Szklanka marchewki krojonej Poltino
1 łyżeczka świeżego startego imbiru
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
2 łyżeczki pasty wasabi
sól

Przygotowanie:
Brokuły i marchewkę ugotujcie do miękkości. Bulion warzywny podgrzejcie razem ze startym imbirem. Wrzućcie ugotowane brokuły oraz marchewkę. Dodajcie pieprz ziołowy i sól. Całość zblendujcie. Na koniec dodajcie pastę wasabi i wymieszajcie całość. Podawajcie lekko ciepłe.
Smacznego

 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background