ZUPA KREM Z MARCHEWKI W ORIENTALNYM KLIMACIE

0


Marchewka to idealne źródło beta karotenu, który pozwoli Wam lepiej absorbować promienie słoneczne oraz dłużej cieszyć się piękną opalenizną. Jeśli więc szukacie pomysłu na danie, które Wam go dostarczy, to trafiliście idealnie. Mamy dla Was pyszną i mocno doprawioną zupę krem z marchewki. Szybko ją przygotujecie, dlatego koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Składniki:
1 litr bulionu warzywnego
2 opakowanie marchewki Poltino
4 ząbki czosnku
Natka pietruszki
Sól i pieprz
1 czerwona papryka
2 duże pomidory
Olej do smażenia
1 łyżka wędzonej, mielonej papryki
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka przyprawy garam massala

Przygotowanie:
Umyj paprykę oraz pomidory i pokrój je w drobną kosteczkę. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzucić marchewkę oraz paprykę. Smaż przez około 3 minuty. Dodaj pokrojony drobno czosnek i pomidory. Smaż całość przez około 4 minuty. Zalej bulionem warzywnym i gotuj pod przykryciem przez około 40 minut na wolnym ogniu. Warto też, co jakiś czas pomieszać. Na koniec gotowania dodaj wędzoną paprykę, curry, garam massalę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zblenduj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background