Blog firmowy
ZUPA NA ZIMNO Z AWOKADO I SZPINAKU
587
0
Jedzenie do pracy nie zawsze mamy gdzie podgrzać, a jednocześnie chcielibyśmy zjeść coś pożywnego i innego niż kanapki czy sałatkę. Dlatego dzisiaj pomyśleliśmy o zupie na zimno z awokado i szpinakiem. Zachwyca smakiem i sprawi, że Wasze lunche w pracy już nie będą nudne. Dacie się namówić na małą zmianę? Składniki:
Smacznego
Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
3 miękkie owoce awokado
pęczek koperku
1,5 litra bulionu warzywnego
sok z 2 limonek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Bulion podgrzać i wrzucić do niego szpinak. Ugotować do miękkości. Następnie ostudzić. Dodać obrane awokado oraz drobno posiekany koperek. Całość zblendować na jednolitą masę. Wlać sok z limonki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego
Komentarze 0