ZUPA NA ZIMNO Z AWOKADO I SZPINAKU

0
Jedzenie do pracy nie zawsze mamy gdzie podgrzać, a jednocześnie chcielibyśmy zjeść coś pożywnego i innego niż kanapki czy sałatkę. Dlatego dzisiaj pomyśleliśmy o zupie na zimno z awokado i szpinakiem. Zachwyca smakiem i sprawi, że Wasze lunche w pracy już nie będą nudne. Dacie się namówić na małą zmianę?

Składniki:
1 opakowanie szpinaku Poltino
3 miękkie owoce awokado
pęczek koperku
1,5 litra bulionu warzywnego
sok z 2 limonek
pieprz
sól

Przygotowanie:

Bulion podgrzać i wrzucić do niego szpinak. Ugotować do miękkości. Następnie ostudzić. Dodać obrane awokado oraz drobno posiekany koperek. Całość zblendować na jednolitą masę. Wlać sok z limonki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background