Aktualności
Nadzienia owocowe POLTINO - Produkt Roku!
837
0
Podczas tegorocznej edycji targów - „Sweet Targi" (Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie) grono niezależnych specjalistów nagrodziło najlepsze produkty nadający im tytuł „Produkt Roku”. Wśród nich I miejsce w kategorii „komponent” zdobyła firm HORTINO ZPOW Leżajsk Sp. z o.o. za nadzienia owocowe POLTINO.
Termostabilne nadzienia owocowe POLTINO powstają z owoców nie konserwowanych chemicznie. Dostępne w smakach: jagodowym, morelowym, truskawkowym, czarnej porzeczki, wiśniowym, rabarbarowo – porzeczkowym i porzeczkowo – żurawinowym w wiaderkach 12 kg. Charakteryzują się niską zawartością cukrów (25-45%) i wysokim udziałem procentowym owoców (40-55%)
w zależności od smaku. Nadzienia po wypieku utrzymują barwę i smak oraz lekko przezroczystą konsystencję z widocznymi kawałkami owoców. Służą do wypiekania wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciast i ciasteczek, tortów, pieczywa cukierniczego jako farsz do naleśników czy wyrobów garmażeryjnych np. knedli i pierogów, ale również jako element dekoracyjny na wierzchu produktów.
Termostabilne nadzienia owocowe POLTINO powstają z owoców nie konserwowanych chemicznie. Dostępne w smakach: jagodowym, morelowym, truskawkowym, czarnej porzeczki, wiśniowym, rabarbarowo – porzeczkowym i porzeczkowo – żurawinowym w wiaderkach 12 kg. Charakteryzują się niską zawartością cukrów (25-45%) i wysokim udziałem procentowym owoców (40-55%)
w zależności od smaku. Nadzienia po wypieku utrzymują barwę i smak oraz lekko przezroczystą konsystencję z widocznymi kawałkami owoców. Służą do wypiekania wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciast i ciasteczek, tortów, pieczywa cukierniczego jako farsz do naleśników czy wyrobów garmażeryjnych np. knedli i pierogów, ale również jako element dekoracyjny na wierzchu produktów.
Komentarze 0