Kategorie

Zupa fasolowa z boczkiem 450 g

Dla amatorów fasoli białej przygotowaliśmy smaczną i aromatyczną zupę z dodatkiem wędzonego boczku. To pyszne, a jednocześnie bardzo szybkie danie zachwyci każdego konesera tradycyjnej kuchni polskiej. Zupa fasolowa jest idealną propozycją kulinarną zwłaszcza na chłodny okres jesienno-zimowy.  

Sprawdź kilka naszych propozycji co jeść jesienią!

Czas przygotowania zupy: około 25 minut.
 
NOWOŚĆ

Skład:

ziemniaki, marchew, seler, cebula, por, fasola biała, boczek wędzony, przyprawy w saszetce

Sposób przygotowania:

Otwórz opakowanie i wyjmij saszetkę z przyprawami. Zawartość opakowania (bez rozmrażania) wsyp do 750 ml gotującej się wody. Dorzuć ziele angielskie, liść laurowy oraz dodaj bulion (lub ugotuj zupę na wywarze z mięsa). Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 25 minut. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy zawarte w saszetce, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dowolnymi przyprawami wedle uznania.
Białko Węglowodany przyswajalne Tłuszcz całkowity kcal/kJ
1,2 1,9 1,6 30 / 124
Papryka - background Papryka z kalafiorem - background