Kategorie

Zupa grochowa z boczkiem 450 g

Pożywna, rozgrzewająca zupa, idealna w jesiennym czasie, gdy marzymy o ogrzaniu się w coraz chłodniejsze dni.
Dla wielu ulubiona tradycyjna zupa grochowa okraszona boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Grochówka z boczkiem to szybki, łatwy i pożywny posiłek, który doda energii i zachwyci smakiem.  

Zupa gotowa do przyrządzenia w około 20 minut.
NOWOŚĆ

Skład:

ziemniaki, marchew, cebula, seler, groch połówki, boczek wędzony, przyprawy w saszetce

Sposób przygotowania:

Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawami. Zawartość opakowania (bez rozmrażania) wsypać do 750 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zupę grochową można także ugotować na wywarze z mięsa. Następnie doprowadzić zupę do wrzenia i gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawę z saszetki lub ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dowolnymi przyprawami według uznania.

Smacznego!

Podobne przepisy: Zupa krem z groszku i pora
Białko Węglowodany przyswajalne Tłuszcz całkowity kcal/kj
1,2 1,9 1,7 30 / 125
Papryka - background Papryka z kalafiorem - background