Zupa kalafiorowa z koperkiem 450g
Lekka, wiosenna zupa kalafiorowa, którą wykorzystać można jako gotowy posiłek lub podstawę pysznej zupy jarzynowej. Świeży posiekany koperek czyni ją niesamowicie aromatyczną, a warzywa - zdrową i lekkostrawną. Dodatek pokrojonych ziemniaków, makaronu lub ryżu sprawi, że będzie ona sycąca i gęsta. Świetny pomysł dla tych, którzy kochają wyśmienity smak i aromat wiosennych warzyw.
Sprawdź nasze przepisy na inne zupy na bazie kalafiora. Nasza propozycja to pyszna zupa krem kalafiorowo - groszkowa z serem grujer i świeżą bazylią
Skład:
Czas przygotowania:
Około 15-20 minut.Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania (bez rozmrażania) wsypać do 1-1,5 litra gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej lub do wywaru z mięsa. Gotować ok.15 minut. Pod koniec gotowania dodać łyżkę śmietany. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do zup. Ugotowaną zupę można zmiksować i podawać jako zupę krem. Przed podaniem posypać obficie koperkiem i natką pietruszki.
Białko | Węglowodany przyswajalne | Tłuszcz całkowity | kcal/kj |
---|---|---|---|
1,9 | 3,2 | 0,2 | 28/117 |