Panna Cotta z truskawkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 szklanki truskawek Poltino
2 łyżeczki żelatyny
1 cała laska wanilii
450 ml śmietany kremówki
70 gramów cukru
3 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Truskawki wrzucić do misy blendera i zostawić na około 15 minut. Następnie dodać miód oraz sok z cytryny i zblendować. Musi powstać delikatny sos.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstawić na około 5 minut aby spęczniała. Do rondelka wlać śmietankę i dodać, rozcięta na pół laskę wanilii. Wsypać cukier i podgrzać. Wyjąć wanilię i dodać żelatynę. Mieszać cały czas, aż całkowicie się rozpuści. Rozlać masę do małych szklaneczek, ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia na każdą warstwę wylać po porcji sosu truskawkowego i na wierzch ułożyć pokrojone truskawki. Można udekorować listkami mięty przed podaniem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background