Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki truskawek Poltino
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 cała laska wanilii
- 450 ml śmietany kremówki
- 70 gramów cukru
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
- Truskawki wrzucić do misy blendera i zostawić na około 15 minut.
- Następnie dodać miód oraz sok z cytryny i zblendować. Musi powstać delikatny sos.
- Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody.
- Odstawić na około 5 minut aby spęczniała.
- Do rondelka wlać śmietankę i dodać, rozcięta na pół laskę wanilii.
- Wsypać cukier i podgrzać.
- Wyjąć wanilię i dodać żelatynę. Mieszać cały czas, aż całkowicie się rozpuści.
- Rozlać masę do małych szklaneczek, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
- Następnego dnia na każdą warstwę wylać po porcji sosu truskawkowego i na wierzch ułożyć pokrojone truskawki.
- Można udekorować listkami mięty przed podaniem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0