Panna Cotta z Truskawkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki truskawek Poltino
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 cała laska wanilii
  • 450 ml śmietany kremówki
  • 70 gramów cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  • Truskawki wrzucić do misy blendera i zostawić na około 15 minut.
  • Następnie dodać miód oraz sok z cytryny i zblendować. Musi powstać delikatny sos.
  • Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody.
  • Odstawić na około 5 minut aby spęczniała.
  • Do rondelka wlać śmietankę i dodać, rozcięta na pół laskę wanilii.
  • Wsypać cukier i podgrzać.
  • Wyjąć wanilię i dodać żelatynę. Mieszać cały czas, aż całkowicie się rozpuści.
  • Rozlać masę do małych szklaneczek, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
  • Następnego dnia na każdą warstwę wylać po porcji sosu truskawkowego i na wierzch ułożyć pokrojone truskawki.
  • Można udekorować listkami mięty przed podaniem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background