Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 kawałków dorsza bez skóry i ości
- 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
- 1 cebula
- świeżo zmielony pieprz
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1 listek laurowy
- sól
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlej wodę i dodaj włoszczyznę Poltino.
- Dodaj pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulę.
- Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz.
- Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie
- . Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza i gotuj jeszcze przez około 20 minut.
- Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj słodką mielona paprykę.
- Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0