Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
6 kawałków dorsza bez skóry i ości
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
1 cebula
świeżo zmielony pieprz
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 listek laurowy
sól
2 łyżki masła
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
1 cebula
świeżo zmielony pieprz
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 listek laurowy
sól
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Do garnka wlej wodę i dodaj włoszczyznę Poltino. Dodaj pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulę. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza i gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj słodką mielona paprykę. Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0