Aromatyczna zupa z cheddarem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 filety z kurczaka
2 szklanki sera cheddar startego na małych oczkach tarki
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
pół szklanki zielonego groszku Poltino
1 mała cebula
100 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
sól i pieprz
pół łyżeczki sosu sojowego
3 liście laurowe
4 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy około 3 litrów wody i wrzucamy kurczaka. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy około 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy szumowiny. Kurczaka wyciągamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy ponownie do wody, dodajemy włoszczyznę, zielony groszek i opalona na palniku cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około godzinę. Po tym czasie wyławiamy ziele angielskie oraz liście laurowe. Dodajmy śmietankę oraz cheddar. Cały czas mieszając, czekamy, aż ser ładnie się rozpuści. Następnie dodajemy sos sojowy oraz słodka paprykę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Smacznego. 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background