Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 szklanki sera cheddar startego na małych oczkach tarki
- 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
- pół szklanki zielonego groszku Poltino
- 1 mała cebula
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- sól i pieprz
- pół łyżeczki sosu sojowego
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlewamy około 3 litrów wody i wrzucamy kurczaka.
- Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy około 30 minut.
- Po tym czasie zdejmujemy szumowiny.
- Kurczaka wyciągamy i kroimy w kostkę.
- Wrzucamy ponownie do wody, dodajemy włoszczyznę, zielony groszek i opalona na palniku cebulę.
- Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około godzinę.
- Po tym czasie wyławiamy ziele angielskie oraz liście laurowe.
- Dodajmy śmietankę oraz cheddar.
- Cały czas mieszając, czekamy, aż ser ładnie się rozpuści.
- Następnie dodajemy sos sojowy oraz słodka paprykę.
- Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0