Nasze sprawdzone przepisy
Babeczki imbirowo - marchewkowe
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 1 babeczka to 405 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 131
0
Składniki:
półtorej szklanki mąki
1 opakowanie marchewki krojonej Poltino
3/4 szklanki oleju
3 jajka
pół szklanki cukru
pół łyżeczki sody oczyszczonej
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
1 opakowanie marchewki krojonej Poltino
3/4 szklanki oleju
3 jajka
pół szklanki cukru
pół łyżeczki sody oczyszczonej
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
Marchewkę rozmrozić i zblendować. Dodać jajko, cukier oraz olej.
W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, imbir, gałkę muszkatołową oraz cynamon.
Połączyć zawartość obu misek i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je masą do 2/3 wysokości. Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego
W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, imbir, gałkę muszkatołową oraz cynamon.
Połączyć zawartość obu misek i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je masą do 2/3 wysokości. Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0