Babeczki w owsianych koszyczkach z jogurtem i jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich
  • Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów
  • 5 łyżek miodu
  • 2 opakowania jogurtu naturalnego
  • Szklanka jagód Poltino

Sposób przygotowania:

  • Namoczone przez noc w wodzie płatki owsiane należy wymieszać z orzechami i migdałami.
  • Dodać miód i ponownie wymieszać.
  • Do foremek na babeczki przełożyć masę, dociskając ją do brzegów, tworząc koszyczki.
  • Tak przygotowane, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut.
  • Ostudzić.
  • Następnie napełnić je jagodami wymieszanymi z jogurtem.
  • Pyszne babeczki na śniadanie gotowe.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background