Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich
- Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów
- 5 łyżek miodu
- 2 opakowania jogurtu naturalnego
- Szklanka jagód Poltino
Sposób przygotowania:
- Namoczone przez noc w wodzie płatki owsiane należy wymieszać z orzechami i migdałami.
- Dodać miód i ponownie wymieszać.
- Do foremek na babeczki przełożyć masę, dociskając ją do brzegów, tworząc koszyczki.
- Tak przygotowane, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut.
- Ostudzić.
- Następnie napełnić je jagodami wymieszanymi z jogurtem.
- Pyszne babeczki na śniadanie gotowe.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0