Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich
- Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów
- 5 łyżek miodu
- 2 opakowania jogurtu naturalnego
- Szklanka jagód Poltino
Sposób przygotowania:
Namoczone przez noc w wodzie płatki owsiane należy wymieszać z orzechami i migdałami. Dodać miód i ponownie wymieszać. Do foremek na babeczki przełożyć masę, dociskając ją do brzegów, tworząc koszyczki. Tak przygotowane, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut. Ostudzić. Następnie napełnić je jagodami wymieszanymi z jogurtem. Pyszne babeczki na śniadanie gotowe.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0