Beouf Strogonowa z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 600 gramów polędwicy wołowej
  • 250 gramów pieczarek Poltino
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 szklanka śmietany 18 proc.
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Sposób przygotowania:

  • Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubszą kostkę.
  • Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę.
  • Cebulę obrać i drobno posiekać.
  •  Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.
  • Smażyć mięso doprawione solą i pieprzem mięso (najlepiej robić to partiami), przełożyć do miski. 
  • Rozgrzać na patelni pozostały olej.
  • Wrzucić pieczarki, zrumienić je lekko.
  • Dodać cebulę i paprykę, smażyć 2-3 minuty.
  • Wlać bulion, doprawić musztardą, gotować na małym ogniu około 5 minut. 
  • Do sosu z pieczarkami włożyć mięso.
  • Mąkę dokładnie rozetrzeć ze śmietaną, ostrożnie wymieszać z potrawą.
  • Gotować 4 minuty na małym ogniu, stale mieszając.
  • Doprawić do smaku, dodać wędzoną paprykę.
  • Koperek opłukać, posiekać, posypać danie pod koniec gotowania.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background