Bób smażony z boczkiem i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 2
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Pół opakowania bobu Poltino
150 gramów boczku
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
Sól
Pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
2 jajka

Sposób przygotowania:

Bób ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę. Czosnek zetrzeć na tarce, a cebule pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulę. Zeszklić i dodać czosnek oraz boczek. Całość smażyć około 2 minut. Dodać bób oraz przecier pomidorowy. Wymieszać, doprawić według smaku solą i pieprzem. Smażyć około 3 minut, co jakiś czas mieszają. Na oddzielnej patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju i wbić jajko. Smażyć, aż białko się zetnie. Bób przełożyć do miski, a na wierzch wyłożyć jajko sadzone.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background