Nasze sprawdzone przepisy
Brokułowo – selerowa zupa krem
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: W 1 porcji 146 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 805
0
Składniki:
- Około 600 ml bulionu warzywnego
- 300 gramów brokułów Poltino
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 marchewka
- 1 cebula
- Półtorej łyżki masła
- 50 gramów płatków migdałowych
- Sól i pieprz
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
- Łodygi selera naciowego umyć i pokroić.
- Marchewkę obrać i drobno pokroić.
- Następnie wrzucić do bulionu i razem z brokułem gotować, aż wszystkie warzywa będą na wpół miękkie.
- Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
- Następnie zeszklić na maśle i dodać do bulionu z warzywami.
- Gotować razem przez 5 minut.
- Całość zblednować, dodać gałkę muszkatołową oraz sól i pierz do smaku.
- Przed podaniem, każdą porcję udekorować płatkami migdałowymi.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0