Brokułowo – selerowa zupa krem

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: W 1 porcji 146 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Około 600 ml bulionu warzywnego
  • 300 gramów brokułów Poltino
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • Półtorej łyżki masła
  • 50 gramów płatków migdałowych
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

  • Łodygi selera naciowego umyć i pokroić.
  • Marchewkę obrać i drobno pokroić.
  • Następnie wrzucić do bulionu i razem z brokułem gotować, aż wszystkie warzywa będą na wpół miękkie.
  • Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
  • Następnie zeszklić na maśle i dodać do bulionu z warzywami.
  • Gotować razem przez 5 minut.
  • Całość zblednować, dodać gałkę muszkatołową oraz sól i pierz do smaku.
  • Przed podaniem, każdą porcję udekorować płatkami migdałowymi.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background