Brownie z czarną porzeczką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 8
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gramów czarnej porzeczki Poltino
  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 100 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów masła
  • 200 gramów brązowego cukru
  • 4 jajka

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie odstawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem, a następnie stopniowo dodawać mąkę oraz ostudzoną czekoladę. Czarne porzeczki zblendować i dodać do masy. Ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto przelać do formy i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background