Nasze sprawdzone przepisy
Brownie z czarną porzeczką
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 8
Poltino Przepisy kulinarne 394
0
Składniki:
- 250 gramów czarnej porzeczki Poltino
- 200 gramów gorzkiej czekolady
- 100 gramów mąki pszennej
- 200 gramów masła
- 200 gramów brązowego cukru
- 4 jajka
Sposób przygotowania:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Następnie odstawić do przestudzenia.
- Jajka ubić z cukrem, a następnie stopniowo dodawać mąkę oraz ostudzoną czekoladę.
- Czarne porzeczki zblendować i dodać do masy.
- Ponownie zmiksować.
- Tak przygotowane ciasto przelać do formy i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0