Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 80 gram wędzonego boczku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka musztardy dijon
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Następnie odsączyć i ostudzić.
- Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane na patelni masło i lekko zeszklić.
- Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć około 2 minuty i dorzucić brukselkę oraz dodać musztardę i gałkę muszkatołową.
- Wymieszać do połączenia smaków. Doprawić sola i pieprzem według własnego smaku i smażyć całość około 4 minuty. Brukselka powinna się ładnie nam przyrumienić.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0