Brukselka z jarmużem i płatkami migdałowymi

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 250 gram świeżego jarmużu
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę ugotuj w wodzie do miękkości. Tak samo postąp z jarmużem, któremu przed gotowaniem usuń twarde łodygi, a liście delikatnie porwij.
  • Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzuć pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Przesmaż przez około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojony drobno czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
  • Do szalotki z czosnkiem wrzuć ugotowany jarmuż i brukselkę pokrojoną na półksiężyce. Dodaj mieloną ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Smaż całość przez około 3 minuty.
  • Przed podaniem, posyp danie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background