Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 250 gram świeżego jarmużu
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- Olej do smażenia
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Brukselkę ugotuj w wodzie do miękkości. Tak samo postąp z jarmużem, któremu przed gotowaniem usuń twarde łodygi, a liście delikatnie porwij.
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzuć pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Przesmaż przez około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojony drobno czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
- Do szalotki z czosnkiem wrzuć ugotowany jarmuż i brukselkę pokrojoną na półksiężyce. Dodaj mieloną ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Smaż całość przez około 3 minuty.
- Przed podaniem, posyp danie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0