Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 70 gramów czerwonych winogron
- Garść orzechów Pecan
- Kilka gałązek tymianku
- Oliwa z oliwek
- Łyżeczka suszonej mielonej słodkiej papryki
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Brukselkę przelać ciepłą wodą, a następnie każdą główkę przekroić na pół. Tak przygotowaną rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
- Dodać winogrona i przesiekane orzechy Pecan.
- Całość posypać suszoną słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku.
- Na wierzchu ułożyć kilka gałązek tymianku.
- Całość polać dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
- Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 15 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0