Brukselka zapiekana z mini marchewkami w balsamicznej glazurze

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • Pół opakowania mini marchewek Poltino
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół pęczka koperku
  • 4 łyżki sosu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić na nie drobno posiekaną czerwoną cebulę.
  • Smażyć przez około 3 minuty.
  • Następnie wrzucić drobno posiekany czosnek i mieszając smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  • Do naczynia żaroodpornego wrzucić brukselkę i mini marchewki.
  • Przełożyć usmażoną z czosnkiem cebulę.
  • Zalać całość sosem balsamiczny oraz miodem i posypać drobno posiekanym koperkiem.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
  • Tak przygotowane danie, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 25 – 30 minut.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background