Brukselkowe szaszłyki owinięte boczkiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 300 gramów boczku parzonego w plastrach
  • Kilka gałązek świeżego tymianku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę rozmrozić. Na patyczki do szaszłyków wbijać po 4 główki brukselki.
  • Następnie owinąć je plastrami boczku. Po 2 – 3 plastry na szaszłyk.
  • Tak przygotowane wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.
  • Między szaszłyki poukładać gałązki tymianku. Każdy szaszłyk oblać oliwa z oliwek i opruszyć mieloną wędzoną papryka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background