Nasze sprawdzone przepisy
Brukselkowe szaszłyki owinięte boczkiem
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Poltino Przepisy kulinarne 265
0
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 300 gramów boczku parzonego w plastrach
- Kilka gałązek świeżego tymianku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
Sposób przygotowania:
- Brukselkę rozmrozić. Na patyczki do szaszłyków wbijać po 4 główki brukselki.
- Następnie owinąć je plastrami boczku. Po 2 – 3 plastry na szaszłyk.
- Tak przygotowane wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.
- Między szaszłyki poukładać gałązki tymianku. Każdy szaszłyk oblać oliwa z oliwek i opruszyć mieloną wędzoną papryka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0