Nasze sprawdzone przepisy
Burgery z kaszy gryczanej i zielonego groszku
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 218 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 744
0
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 2 szklanki ugotowanego zielonego groszku Poltino
- 1 marchewka
- 1 cebula
- Pół pora
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- Sól
- Pieprz
- 1 jajko
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Ugotowany groszek wsypać do miski razem z ugotowana kaszą gryczaną.
- Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować.
- Następnie dodać do pozostałych składników.
- Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju.
- Ostudzić i dodać do kaszy z groszkiem i marchewką.
- Wrzucić też pokrojonego drobno pora.
- Całość zblendować na jednolitą masę.
- Dodać jajko, przyprawy oraz posolić i popieprzyć do smaku.
- Wyrobić ciasto, z którego następnie formować burgery.
- Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor, po każdej ze stron.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0