Burgery z kaszy gryczanej i zielonego groszku

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 218 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 szklanki ugotowanego zielonego groszku Poltino
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • Pół pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 jajko
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Ugotowany groszek wsypać do miski razem z ugotowana kaszą gryczaną.
  • Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować.
  • Następnie dodać do pozostałych składników.
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju.
  • Ostudzić i dodać do kaszy z groszkiem i marchewką.
  • Wrzucić też pokrojonego drobno pora.
  • Całość zblendować na jednolitą masę.
  • Dodać jajko, przyprawy oraz posolić i popieprzyć do smaku.
  • Wyrobić ciasto, z którego następnie formować burgery.
  • Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor, po każdej ze stron.

Smacznego 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background