Nasze sprawdzone przepisy
Burgery z kaszy gryczanej i zielonego groszku
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 218 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 425
0
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
2 szklanki ugotowanego zielonego groszku Poltino
1 marchewka
1 cebula
Pół pora
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 łyżeczka suszonego majeranku
Sól
Pieprz
1 jajko
Olej do smażenia
2 szklanki ugotowanego zielonego groszku Poltino
1 marchewka
1 cebula
Pół pora
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 łyżeczka suszonego majeranku
Sól
Pieprz
1 jajko
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ugotowany groszek wsypać do miski razem z ugotowana kaszą gryczaną.
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Następnie dodać do pozostałych składników. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ostudzić i dodać do kaszy z groszkiem i marchewką. Wrzucić też pokrojonego drobno pora. Całość zblendować na jednolitą masę. Dodać jajko, przyprawy oraz posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić ciasto, z którego następnie formować burgery. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor, po każdej ze stron.
Smacznego
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Następnie dodać do pozostałych składników. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ostudzić i dodać do kaszy z groszkiem i marchewką. Wrzucić też pokrojonego drobno pora. Całość zblendować na jednolitą masę. Dodać jajko, przyprawy oraz posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić ciasto, z którego następnie formować burgery. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor, po każdej ze stron.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0