Canelloni ze szpinakiem i serem ricotta

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie makaronu muszle duże
250 gramów sera ricotta
1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Poltino ( liście krojone porcjowane )
2 ząbki czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
1 cebula
sól i pieprz
400 ml passaty pomidorowej
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Makaron muszle należy ugotować al dente. Następnie odlać i ostudzić.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Zeszklić i dodać drobno posiekany czosnek. Smażyć razem około 3 minut. Dodać szpinak i smażyć około 5 minut. Dodać gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Do rondelka wlać passatę pomidorową i zagotować. Doprawić cukrem, bazylią i oregano oraz solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Odstawić do ostudzenia.
Szpinak wymieszać z serem ricotta i nadziewać muszle. Ustawiać je w naczyniu żaroodpornym w niewielkiej odległości od siebie. Na koniec wylać sos pomidorowy do naczynia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background