Canelloni ze szpinakiem i serem ricotta

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu muszle duże
  • 250 gramów sera ricotta
  • 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Poltino (liście krojone porcjowane)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

  • Makaron muszle należy ugotować al dente. Następnie odlać i ostudzić.
  • Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Zeszklić i dodać drobno posiekany czosnek.
  • Smażyć razem około 3 minut.
  • Dodać szpinak i smażyć około 5 minut.
  • Dodać gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
  • Do rondelka wlać passatę pomidorową i zagotować.
  • Doprawić cukrem, bazylią i oregano oraz solą i pieprzem.
  • Gotować jeszcze przez 3 minuty. Odstawić do ostudzenia.
  • Szpinak wymieszać z serem ricotta i nadziewać muszle.
  • Ustawiać je w naczyniu żaroodpornym w niewielkiej odległości od siebie.
  • Na koniec wylać sos pomidorowy do naczynia.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background