Chłodnik groszkowo - miętowy

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonego groszku Poltino
  • Pęczek świeżej mięty
  • 3 szklanki maślanki
  • Pęczek szczypiorku
  • Sok z 1 limonki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Do misy blendera wrzućcie groszek i miętę.
  • Dodajcie 1 szklankę maślanki i zblendujcie.
  • Następnie dodajcie szczypiorek, sól, pieprz, sok z limonki i resztę maślanki i ponownie zblendujcie.
  • Gotowy chłodnik, przelejcie do garnka i przechowujcie w lodówce. Aczkolwiek, mamy takie wrażenie, że dość szybko zniknie.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background