Chłodnik litewski

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie buraczków POLTINO 450 g
  • sok z połowy cytryny
  • 1 świeży ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • Zamrożone buraczki wsypujemy do garnka i pozostawiamy do częściowego rozmrożenia.
  • Ogórka i rzodkiewkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Szczypiorek i koperek siekamy.
  • Następnie buraczki zalewamy jogurtem i dodajemy ogórka, rzodkiewkę i zioła.
  • Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia brykietów buraka i doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, a następnie serwujemy na stół.

Smacznego!

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background