Nasze sprawdzone przepisy
Chłodnik litewski
Czas przygotowania: 20 min
Czas całkowity: 2 h min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 170.5 kcal na porcję kcal
Poltino Przepisy kulinarne 1155
0
Składniki:
- 1 opakowanie buraczków POLTINO 450 g
- sok z połowy cytryny
- 1 świeży ogórek
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 800 ml jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Zamrożone buraczki wsypujemy do garnka i pozostawiamy do częściowego rozmrożenia.
- Ogórka i rzodkiewkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Szczypiorek i koperek siekamy.
- Następnie buraczki zalewamy jogurtem i dodajemy ogórka, rzodkiewkę i zioła.
- Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia brykietów buraka i doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, a następnie serwujemy na stół.
Smacznego!
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0