Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie burczaków pure Poltino
6 rzodkiewek
1 ogórek świeży
1 pęczek szczypiorku
1,5 litra kefiru
1 łyżka oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
Sok z 1 cytryny
1 szklanka zimnej wody
6 rzodkiewek
1 ogórek świeży
1 pęczek szczypiorku
1,5 litra kefiru
1 łyżka oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
Sok z 1 cytryny
1 szklanka zimnej wody
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać drobno posiekany czosnek i buraczki. Smażyć, aż buraczki będą miękkie. Całkowicie ostudzić.
Rzodkiewkę i ogórka umyć i pokroić w plasterki lub półksiężyce. Szczypiorek drobno posiekać. W misce rozgnieść szczypiorek z sokiem z cytryny i soli. Odstawić na 10 minut. Następnie dodać ogórki i rzodkiewkę oraz buraczki. Całość zalać kefirem i szklanką
zimnej wody. Wymieszać i gotowe. Przechowywać w lodówce.
Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Smacznego :)
Rzodkiewkę i ogórka umyć i pokroić w plasterki lub półksiężyce. Szczypiorek drobno posiekać. W misce rozgnieść szczypiorek z sokiem z cytryny i soli. Odstawić na 10 minut. Następnie dodać ogórki i rzodkiewkę oraz buraczki. Całość zalać kefirem i szklanką
zimnej wody. Wymieszać i gotowe. Przechowywać w lodówce.
Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0