Chłodnik ze smażonych buraczków

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie burczaków pure Poltino
  • 6 rzodkiewek
  • 1 ogórek świeży
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1,5 litra kefiru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 szklanka zimnej wody

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju.
  • Dodać drobno posiekany czosnek i buraczki.
  • Smażyć, aż buraczki będą miękkie.
  • Całkowicie ostudzić.
  • Rzodkiewkę i ogórka umyć i pokroić w plasterki lub półksiężyce.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • W misce rozgnieść szczypiorek z sokiem z cytryny i soli.
  • Odstawić na 10 minut. Następnie dodać ogórki i rzodkiewkę oraz buraczki.
  • Całość zalać kefirem i szklanką
  • zimnej wody.
  • Wymieszać i gotowe.

Przechowywać w lodówce.
Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background