Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie burczaków pure Poltino
- 6 rzodkiewek
- 1 ogórek świeży
- 1 pęczek szczypiorku
- 1,5 litra kefiru
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soli
- Sok z 1 cytryny
- 1 szklanka zimnej wody
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju.
- Dodać drobno posiekany czosnek i buraczki.
- Smażyć, aż buraczki będą miękkie.
- Całkowicie ostudzić.
- Rzodkiewkę i ogórka umyć i pokroić w plasterki lub półksiężyce.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- W misce rozgnieść szczypiorek z sokiem z cytryny i soli.
- Odstawić na 10 minut. Następnie dodać ogórki i rzodkiewkę oraz buraczki.
- Całość zalać kefirem i szklanką
- zimnej wody.
- Wymieszać i gotowe.
Przechowywać w lodówce.
Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0