Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie wiśni Poltino
150 g masła
po półtorej szklanki cukru i mąki
4 jaja
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
150 g masła
po półtorej szklanki cukru i mąki
4 jaja
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Masło należy utrzeć ze szklanką cukru i szczyptą soli na puszystą masę. Dodać powoli po 1 jajku i miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślano-jajeczną. Wiśnie lekko rozmrozić i przełożyć na sitko, żeby osączyć z nadmiaru soku.
Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Przełożyć ciasto, wyrównać. Wiśnie obtoczyć w mące i wyłożyć na ciasto. Piec około 30 minut w 200ºC. Ciasto ostudzić przez 10-15 minut w tortownicy, a następnie wyciągnąć z formy i przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.
Smacznego :)
Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Przełożyć ciasto, wyrównać. Wiśnie obtoczyć w mące i wyłożyć na ciasto. Piec około 30 minut w 200ºC. Ciasto ostudzić przez 10-15 minut w tortownicy, a następnie wyciągnąć z formy i przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0