Ciasto biszkoptowe z wiśniami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie wiśni Poltino
  • 150 g masła
  • po półtorej szklanki cukru i mąki
  • 4 jaja
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  • Masło należy utrzeć ze szklanką cukru i szczyptą soli na puszystą masę.
  • Dodać powoli po 1 jajku i miksować.
  • Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślano-jajeczną.
  • Wiśnie lekko rozmrozić i przełożyć na sitko, żeby osączyć z nadmiaru soku. 
  • Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować tłuszczem i posypać mąką.
  • Przełożyć ciasto, wyrównać. Wiśnie obtoczyć w mące i wyłożyć na ciasto.
  • Piec około 30 minut w 200ºC. 
  • Ciasto ostudzić przez 10-15 minut w tortownicy, a następnie wyciągnąć z formy i przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.
Smacznego  :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background