Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie wiśni Poltino
- 150 g masła
- po półtorej szklanki cukru i mąki
- 4 jaja
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
- Masło należy utrzeć ze szklanką cukru i szczyptą soli na puszystą masę.
- Dodać powoli po 1 jajku i miksować.
- Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślano-jajeczną.
- Wiśnie lekko rozmrozić i przełożyć na sitko, żeby osączyć z nadmiaru soku.
- Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować tłuszczem i posypać mąką.
- Przełożyć ciasto, wyrównać. Wiśnie obtoczyć w mące i wyłożyć na ciasto.
- Piec około 30 minut w 200ºC.
- Ciasto ostudzić przez 10-15 minut w tortownicy, a następnie wyciągnąć z formy i przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0