Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania dyni w kostce Poltino
- 2 szklanki mąki
- Sok z 3 mandarynek
- 3 jajka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ½ szklanki oleju
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szklanka drobnego cukru
Sposób przygotowania:
- Dynię wyjąć z zamrażalnika i wrzucić do blendera.
- Odstawić na 20 minut, po czym zblendować.
- Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać do nich mąkę, olej, sok z mandarynek, cukier waniliowy, sodę oraz cynamon.
- Miksować na średnich obrotach przez około 3 minuty.
- Dodać zblendowaną dynię i wymieszać łyżką.
- Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta formy.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 – 50 minut.
- Gotowe ciasto ostudzić i opruszyć cukrem pudrem. Na wierzch można wyłożyć kawałki mandarynek.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0