Ciasto dyniowo - mandarynkowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania dyni w kostce Poltino
  • 2 szklanki mąki
  • Sok z 3 mandarynek
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • ½ szklanki oleju
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka drobnego cukru

Sposób przygotowania:

  • Dynię wyjąć z zamrażalnika i wrzucić do blendera.
  • Odstawić na 20 minut, po czym zblendować.
  • Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać do nich mąkę, olej, sok z mandarynek, cukier waniliowy, sodę oraz cynamon.
  • Miksować na średnich obrotach przez około 3 minuty.
  • Dodać zblendowaną dynię i wymieszać łyżką.
  • Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta formy.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 – 50 minut.
  • Gotowe ciasto ostudzić i opruszyć cukrem pudrem. Na wierzch można wyłożyć kawałki mandarynek.
Smacznego :)

 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background