Ciasto jogurtowe z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka jagód Poltino
  • 400 gram jogurtu naturalnego
  • 5 jajek
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 20 gram cukru waniliowego
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  • Jajka wbij do miski i dodaj cukier.
  • Ubij całość na puszystą masę. Musi mieć ona jasny kolor.
  • Następnie zmniejsz obroty miksera i dodaj olej, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  • Zmiksuj wszystko ponownie, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Na koniec dodaj jogurt naturalny i ponownie, na małych obrotach wszystko zmiksuj.
  • Przelej ciasto do okrągłej formy o średnicy około 25 cm. Forma powinna być wysmarowana masłem i wysypana bułka tartą.
  • Na wierzch ciasta wysyp jagody.
  • Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 50 minut.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background