Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka jagód Poltino
400 gram jogurtu naturalnego
5 jajek
1 szklanka drobnego cukru
20 gram cukru waniliowego
3 szklanki mąki tortowej
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
400 gram jogurtu naturalnego
5 jajek
1 szklanka drobnego cukru
20 gram cukru waniliowego
3 szklanki mąki tortowej
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jajka wbij do miski i dodaj cukier. Ubij całość na puszystą masę. Musi mieć ona jasny kolor. Następnie zmniejsz obroty miksera i dodaj olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko ponownie, do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaj jogurt naturalny i ponownie, na małych obrotach wszystko zmiksuj.
Przelej ciasto do okrągłej formy o średnicy około 25 cm. Forma powinna być wysmarowana masłem i wysypana bułka tartą. Na wierzch ciasta wysyp jagody.
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 50 minut.
Smacznego :)
Przelej ciasto do okrągłej formy o średnicy około 25 cm. Forma powinna być wysmarowana masłem i wysypana bułka tartą. Na wierzch ciasta wysyp jagody.
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 50 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0