Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka jagód Poltino
- 400 gram jogurtu naturalnego
- 5 jajek
- 1 szklanka drobnego cukru
- 20 gram cukru waniliowego
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
- Jajka wbij do miski i dodaj cukier.
- Ubij całość na puszystą masę. Musi mieć ona jasny kolor.
- Następnie zmniejsz obroty miksera i dodaj olej, mąkę oraz proszek do pieczenia.
- Zmiksuj wszystko ponownie, do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Na koniec dodaj jogurt naturalny i ponownie, na małych obrotach wszystko zmiksuj.
- Przelej ciasto do okrągłej formy o średnicy około 25 cm. Forma powinna być wysmarowana masłem i wysypana bułka tartą.
- Na wierzch ciasta wysyp jagody.
- Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 50 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0