Ciecierzyca zapiekana z białą kiełbasą i jajkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1 puszka ciecierzycy w zalewie
  • Pół szklanki bobu Poltino
  • 3 białe kiełbaski
  • Pół łyżeczki kurkumy
  • Pół łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Bób ugotować do miękkości i ostudzić.
  • Następnie wrzucić do misy blendera wraz z odcedzoną ciecierzycą.
  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
  • Następnie drobno poszatkować i dodać do pozostałych składników.
  • Dodać kurkumę, curry oraz mieloną słodką paprykę.
  • Doprawić wedle smaku solą i pieprzem i całość zblendować.
  • Przygotowaną masę przełożyć do kokilek i w środek wbić po połowie białej kiełbaski.
  • Wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika na około 15 minut.
Smacznego.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background